Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Båten "Mitt [nye] hjem"

Båten "Mitt [nye] hjem"

E-post Skriv ut PDF

altNoen drømmer om å kaste loss og dra til varmere strøk med båten. Andre drømmer om å bli i båten selv om den ligger i strøk med snø og is vinterstid. Miriam og Adrian gjør det siste.

I april skal de hente Micasa, som betyr «Mitt hjem», i Damp. Micasa er en Sun Odyssey 409, trelugars med ett bad.

Hvorfor har dere valgt nettopp en 409?

«Det var egentlig litt tilfeldig. Vi kikket først på båter på nettet og i kataloger. Etter å ha besøkt Lundebåt og sett på Bavaria skjønte vi at det kunne være stor forskjell på å se en båt på papiret og i virkeligheten. Vi kikket både på Bavaria, Hanse og Dufour, uten helt å finne drømmebåten. Så var vi i Drøbak en helg Heitmann Marin hadde åpent. Vi gikk inn, kom i kontakt med Kristin Heitmann og så på en Sun Odyssey 379. Den er fin, men Adrian «gikk i taket», og det blir slitsomt når vi skal bo i båten, han må kunne stå rett hjemme. Så gikk vi ned i en 409, og hadde ikke lyst til å gå ut igjen.»

Hva liker dere med den?Lettmatros og alarm: Frank

«Det er mye. Adrian kan stå oppreist, for eksempel. Vi synes plassen er veldig godt utnyttet. Det er stuerom over alt, flere enn i noen annen båt vi har sett på. Stuerommene er dessuten praktiske, og ledninger og teknisk utstyr er pakket inn eller plastet inn. Rommene er så dype at det faktisk går an å stue vekk mye. Ute er plassen i stuerommene utnyttet helt til skrogsiden. Under dørken er det også stueplass.  Det trenger vi når vi skal bo i båten.»

«Byssa er fin, stor og rommelig, med god skapplass», sier Miriam. «Jeg er spesielt begeistret for at båten har både kjøleskap og fryser. Kjøleboksen er drenert, det synes vi er fint.»

«Vi testet også sitte- og liggekomforten grundig over alt, både inne og ute. Det var etter råd fra Miriams mor, som ikke er helt fornøyd med alle sitteplasser i Hansen de har. Det er godt å sitte alle steder i sofaene, enten du sitter pent opp og ned eller slanger deg foran tven. Madrassene er gode, og det er viktig. Vi synes mange båtmadrasser er litt tynne og harde, men disse er skikkelige gode.»

«Navigasjonsplassen er også god å sitte ved. I tillegg har vi bestilt bord i forpiggen, slik at vi har en arbeidsplass der. Vi prioriterte det framfor et ekstra bad. Under dette bordet har vi tenkt at buret til Frank, en Staffordshire bullterrier på 6 år, skal stå.»

Så Frank får lov å sove inne?

«Ja, det er klart, han er en av oss, og må få være der vi er. Men han får ikke ligge hvor som helst i ny båt, det gjør han ikke.»

Liker Frank sjølivet?alt

«Ja, han trives. Han var litt nølende først, men nå stortrives han, selv om han er skeptisk av natur. Han blir ikke syk hverken i bil eller båt, og det gjør det mye enklere å ha ham med. Nå hopper han enkelt i jolla og noen ganger i land også. Vi har ikke dregg bak, vi ligger ofte på svai. Jolla har vi alltid med, vi må uansett i land med Frank.»

Det som er litt spesielt med dere er jo at det er Miriam som har vokst opp med båt?

«Ja, det stemmer», sier Miriam. «Min barndoms sommer var seiling, mine foreldre har hatt båt så lenge jeg kan huske. Adrian begynte med seiling da han traff meg. Om bord hos oss prøver vi å dele på det meste, og målet er at begge skal kunne gjøre alt hvis det trengs. Det blir ofte til at jeg tar dreggen eller hopper i land, men jeg kan fint ta båten til brygga hvis meg må.»

Tilbake til båten - hva har dere bestilt utover standardutstyret?

«Vi har bestilt autopilot, det må vi ha. Baugtrøster har vi også valgt. I cockpit har vi byttet ut plastbordet med et i edeltre. Navigasjons- og vindinstrumenter, sprayhood og cockpitkalesje, fra Kapell & Annat, må vi ha når vi skal bo i båten. Det gir et ekstra rom, og det kan komme godt med. Ekstra vanntank vil vi også ha, slik at vi til sammen har 530 liter. Vi har en vanlig dieseloppvarmer og satser på noe elektrisk i tillegg.»

Hvordan kom dere på navnet?

«Vi hadde mange ideer og mange forslag, det var Miriam som kom på Micasa. Vi har bestilt navnet hos Delco Solutions i Drøbak. Vi skal ha navnet både på lemmen bak slik at det synes underveis og «bak» lemmen slik at det synes når vi ligger til land. Fargen er champagnefargen til Jeanneau, og matcher sprayhooden og cockpitkalesjen.»alt

Hvor skal skipet ligge?

«I sommerhalvåret holder vi til i Revierhavna på Hovedøya. Det er landets eldste båtforening, vi har 160-årsjubileum i år. Miljøet blant de rundt 275 medlemmene er veldig godt, det er alltid en hjelpende hånd å få, hvis du trenger det. Om vinteren har vi tenkt å ligge på Aker brygge. Vi har hørt at miljøet er godt blant vinterbeboerne, og gleder oss til å bli kjent med andre som bor i båt.»

Nå bor dere i leilighet, men dere har jo bodd i hus tidligere – får dere virkelig plass til alt?

«Det er vi litt spente på. Vi har gitt bort mye, mange har blitt glade for gaver fra oss. For meg var kanskje det verste at jeg ikke kan få med den fantastiske kjøkkenmaskinen min, som jeg er så glad i. Det blir en enkel stavmikser i stedet», forteller Miriam.

«Jeg har gått gjennom alt vi har av verktøy og samlet sammen alt vi hadde to av i en stor verktøykasse. Svogeren min ble veldig fornøyd da han fikk den», forteller Adrian. «Vi har ikke plass til ski eller lignende sportsutstyr, men vi har en sykkel som jeg bruker til jobben. Den er egentlig Miriams, og jeg vet ikke helt om jeg tør å la den stå på Vippetangen. Det er ikke lov med sykkel på ferjene fordi det ikke er lov å sykle på øynene, men kanskje jeg kan godprate med skipperen og få lov til å ta den med likevel. På sikt ønsker vi oss to sammenleggbare sykler.»

«Og så har vi noen aluminiumskasser hos Adrians mor», sier Miriam. «Det er ikke de store verdiene, kassene er vel mer verdt enn innholdet i rene penger, men det ting vi er glade i, saker vi har fått fra besteforeldre, bilder, ting vi gjerne vil oppbevare trygt.»

Har dere tenkt på at det å eie en bolig kan være et bedre investeringsobjekt enn en båt?

«Vi ser for oss at båten vil holde seg i verdi en tiårsperiode, og vi tror at Norge er inne i en boligboble som kanskje sprekker snart. Derfor tenker vi at det går relativt opp i opp. Dessuten er ikke penger alt, langt ifra.»

Vi ønsker Miriam og Adrian lykke til, og håper at vi hører mer fra dem når de har bodd i båten en stund og har erfaringer å dele med resten av Jeanneauklubben.

Følg med på bloggen til  SY Micasa

Foto: Skjæraasen & Johansen

Sist oppdatert fredag 08. mars 2013 08:37  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg