Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese På utflukt i Danmark

På utflukt i Danmark

E-post Skriv ut PDF

Dette er ikke en av de vanlige guidebøkene til de beste stedene du bare MÅ se hvis du er i nærheten. Her finner du hverken Tivoli i København, Legoland eller H.C.Andersens Odense. Her finner du de andre stedene, som ikke er så spesielle, kanskje, eller så berømte, men som er verdt et besøk likevel.

 

Boken er ikke skrevet med tanke på båtfolk, så Lars Thomas beveger seg på kryss og tvers i lille Danmark. Det betyr at noen av stedene må besøkes med buss eller tog dersom man ligger i nærmeste havn - og den kan være et stykke unna. Severdighetene på vestkysten av Jylland er det jo mulig å komme til med båt, men erfaring tilsier at vi båtfolk farter langs østkysten - på den ikke så huskete "innsiden".

Hva slags steder er det Thomas tar oss med til?
Her er et utvalg av steder fra hele Danmark: Jylland, Fyn, Møn, Falster, Lolland, Skjælland og Bornholm. Det er en herlig blanding av kirker, slottsruiner, sjøer, byer, steder med spesielle fugler og planter, eller spesielle landskap som Jernhatten ved Ebeltoft eller Møns klint.
Det er ikke alltid beskrivelsen er veldig detaljert, bare nok til å få lyst til å dra dit. Det betyr at en konvensjonell guidebok eller et godt kart kan være greit å ha i tillegg. Thomas er også mer enn gjennomsnittlig interessert i fugler, så en fuglebok og en god kikkert kan være midt i blinken for de som deler den pasjonen. Planter nevnes også ofte, så kanskje et liten flora, hvis du ikke har god greie på sjeldne orkideer.

Thomas nevner mange gamle sagn og historier. Jeg tipper at det ligger mange undersøkelser - eller research som det vel heter i dag - bak boken.

Konklusjon:
En god følgesvenn hvis du liker å ferdes i naturen med gode sko, kikkert, fuglebok, sitteunderlag og kaffe på termos. Det betyr ikke at steder med asfalt er utelatt, her er mange kirker med spesielle kalkmalerier nevnt - og da kan kikkerten være fin å ha for å få med seg detaljene.
Men dette er ikke en kaffebar-til-kaffebar-guidebok.
Det kan også hende at du får lyst til å lese mer om dansk mytologi og historie - du er herved advart.

På udflugt - 85 steder i Danmark du også må se av Lars Thomas
København: Nyt nordisk forlag Arnold Busck, 2009
ISBN 978-87-17-04051-9

Sist oppdatert søndag 23. mai 2010 06:24  

Hovedmeny

Registrering