Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem
Verdt å lese

Omtale bok bøker havneguider kart historier cappelen damm exlibriz forlag nautisk forlag kartagena skagerrrak forlag bokomtaler bokanmeldelse nautiska förlagetPå rett kurs på Veien til båtførerprøven?

E-post Skriv ut PDF

 


Fra 1. mai i år er det obligatorisk båtførebevis for alle født 1. januar 1980 eller senere, dersom de skal føre fritidsbåt med lengde over 8 meter eller som har motor med effekt med en 25 hk. For oss som er eldre, er det frivillig, men det er all grunn til å framheve det kunnskapsløftet som pensumet innebærer. Mye vil være kjent for oss som har ferdes på sjøen noen år, men det er som med teorien til førerkortet - vi er også noen som kanskje ikke ville bestått testen uten å lese oss litt opp på enkelte felt.

Sist oppdatert fredag 05. februar 2010 20:55 Les mer …
 

Havneguiden 3: Lindesnes - Bergen

E-post Skriv ut PDF

Jeg har vært så heldig å ha fått et eksemplar av denne havneguiden i hende. Her på Vestlandet er vi heldige som har utrolig mange havner å velge i samtidig som båttettheten ikke er større enn at det er ganske enkelt å finne et sted for seg selv om man ønsker. Det som har manglet er et skikkelig oppslagsverk der man kan få en oversikt over de forskjellige stedene.

Sist oppdatert søndag 31. januar 2010 11:16 Les mer …
 

Havneguiden Göteborg - Svinesund

E-post Skriv ut PDF

For oss som holder til på Østlandet, er det ikke til å komme fra at den svenske vestkysten - eller Bestkusten - frister.
Som kjent har svenskene vært mer forsiktige med å bygge ut kystlinjen sin, med det resultat at naturhavnene ligger på rekke og rad, her er det noe for enhver smak.
I tillegg er det mange etablerte gjestehavner, både store, som i Göteborg eller Strömstad, og små. Ledene er godt merket, det er få strekk som byr på tøffe forhold, det er vakkert. Hvis man skal klage på noe, er det kanskje antallet andre norske båter, i hvert fall i juli.
Vi følger opp omtalen av havneguider, og ser på Engevik og Engeviks havneguide til Göteborg - Svinesund denne gangen.
Hvis du vil vite litt mer om arbeidet med havneguidene, kan du lese intervjuet med ham.

Sist oppdatert søndag 31. januar 2010 10:35 Les mer …
 

Magne Klanns havnebøker- anmeldelse

E-post Skriv ut PDF

 

Vi har sett på de to nye havnebøkene til Klann, og her kommer en vurdering av dem ut fra våre egne erfaringer i seilbåt. Det enkleste er å se på beskrivelsen av steder vi kjenner, og vi synes gjennomgående at dette er både nyttige og innbydende bøker. Vi har også intervjuet Klann om arbeidet med bøkene.

Sist oppdatert søndag 04. april 2010 12:43 Les mer …
 

"Intet er så rommelig som havet" - anmeldelse

E-post Skriv ut PDF

 

"Intet er så rommelig som havet" av Ragnar Kvam jr. og Didrik Hvoslef-Eide

Dette er boken for deg som liker båtliv, fortrinnsvis under seil, historie og humor med en god blanding alvor innimellom.

Sist oppdatert mandag 12. april 2010 06:14 Les mer …
 
Flere artikler …


Side 11 av 12

Hovedmeny

Registrering