Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem
Verdt å lese

Omtale bok bøker havneguider kart historier cappelen damm exlibriz forlag nautisk forlag kartagena skagerrrak forlag bokomtaler bokanmeldelse nautiska förlagetKystatlas "Strømstad – Lista" fra Kartagena

E-post Skriv ut PDF

Vi som har vært i båt en stund, er jo i utgangspunktet vant til at kart kommer i papirform. Kartplotteren har kommet for å bli, men det har forkjærligheten for kart av alle slag også. Det er med stor interesse vi satte oss ned for å se nærmere på kystatlaset fra Kartagena.
Kartene kombinerer de tradisjonelle land- og sjøkartene, og har stor detaljrikdom både på land og til vanns. Spesielt detaljkartene gjør det mulig å få med flere detaljer enn i vanlige turkart. Badeplasser, turstier og uthavner er markert med spesielle, lett synlige symboler eller piktogrammer.

 

 

Sist oppdatert fredag 23. april 2010 07:46 Les mer …
 

Store helter i små båter - Winges siste bok

E-post Skriv ut PDF


En av årets ferske bøker kommer fra Jon Winge - ”Store helter i små båter

Det er jo skrevet noen bøker om sjøhelter tidligere, og i hvert fall noen av de jeg har lest, har vært preget av nesegrus beundring og mangel på perspektiver som kanskje gjør dem uinteressante. Det skal ikke Winge ha på seg.  

Sist oppdatert søndag 04. april 2010 06:43 Les mer …
 

Ferskinger på bryggekanten?

E-post Skriv ut PDF

 
En ny båtsesong næmer seg, og med den det første møtet med båtlivet for noen. Skal du ha med deg en førstereisgutt- eller jente (eller gubbe eller dame) i sommer, finnes det noen bøker som kan være en fin velkommen-ombord-gave.

 

Sist oppdatert onsdag 24. mars 2010 22:33 Les mer …
 

Svenskekysten er lengre enn vi tror - del 2

E-post Skriv ut PDF

I den forrige artikkelen stoppet vi ved den spesielle havnen Utklippan, litt sør for Karlskrona. Og siden vi beveger oss nordover, bør vi ta en avstikker nettopp dit.

Sist oppdatert søndag 20. juni 2010 20:28 Les mer …
 

Svenskekysten er lengre enn vi tror... del 1

E-post Skriv ut PDF

Mange av oss har tøffet eller seilt nedover svenskekysten, og kjenner godt til både Grebbestad og Varberg, men der stopper det også for mange. Kysten nedenfor er ganske fri for skjærgård, og strekkene kan bli lange dersom man har vær og vind mot seg. Og når man runder Skanör, Trelleborg og Simrishavn, er det fortsatt et stykke til man kommer i le av Øland og så nærmer seg den flotte skjærgården sør for Stockholm.

Vi kan selvfølgelig også gå opp Göta elv til Trollhätte-slusene, krysse Vänern og ta Göta kanal østover, men det egner seg nok best med motorbåt. Vi gjorde det i 1996, en flott tur vi aldri glemmer, men det frister ikke når vi i tillegg til slusene må vente på mange broer. Så derfor - kysten rundt.

Sist oppdatert søndag 20. juni 2010 20:26 Les mer …
 


Side 10 av 12

Hovedmeny

Registrering