Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Redaktør og journalister søkes

Redaktør og journalister søkes

E-post Skriv ut PDF

Vi er stolte av klubben vår og av nettsiden. Vi vet at den leses av betydelig flere enn klubbens medlemmer. Høsten 2008 etablerte klubben denne nettsiden, og i november publiserte vi som redaktører den første artikkelen vår. Styret visste vel ikke helt hva vi skulle bruke siden til, bortsett fra at det skulle være et sted å finne informasjon om klubben. Det har siden absolutt blitt, den er hovedinformasjonskanalen ut til medlemmene, supplert av epost noen ganger pr år.

altDet første året var preget av prøving og feiling, men vi så at medlemmene – og etter hvert mange flere – gjerne leste det som ble lagt ut på siden. Etter hvert kom vi inn i et fast mønster med nye artikler fredag og søndag, og repriser/enklere artikler på onsdag.

I 2012 hadde vi mer enn 860 000 leste artikler, og vi ligger an til å passere 2 000 000 leste artikler tilsammen før årsmøtet i mars 2013. Som vi pleier å si: «Vi må ha særdeles glemske medlemmer, for de leser artiklene igjen og igjen».

Det er selvsagt ikke slik. Mange av medlemmene leser alt som legges ut, men vi ser også at det er mange utenfor klubben – og Norge – som følger med. Det ser vi blant annet på Facebook, der seilere som ikke er medlemmer, kommenterer artikler og kommer med tilbakemeldinger. Høydepunktet var vel da et KNS-medlem var snurt fordi Kryssarklubben kom på besøk til oss og ikke til dem. HvaAlf Morten i den høyeste masta - tradisjon på treff kan vi si? At hardt arbeid gir resultater, heldigvis. Vi ser også at de som deltar i forumdiskusjoner henviser til artikler på vår hjemmeside som en kilde man kan stole på, og det er bra!

Sverige er naturlig nok øverst på lista i «utlandet». Den svenske kryssarklubben samarbeider vi aktivt med, møtes og bytter artikler. Den svenske Jeanneauklubben har tatt kontakt for å høre hvordan vi klarer å drive en så aktiv klubb. Vi kan leve med at også klubber i utlandet oppfatter Jeanneauklubben som en seriøs forening med et aktivt og positivt miljø.

Samtidig er det medlemmer i distriktene (definert som «utenfor Oslofjorden med omegn») som etterlyser aktiviteter i og stoff fra sitt område. Her må vi spille ballen tilbake og spørre: «Hva vil du bidra med?» Det er mange aktive og engasjerte medlemmer i Oslo-området, og da er det enkelt å få til klubbkvelder og båttreff. Medlemmer i det nåværende styret har vært i Bergen for å få i gang noe der i samarbeid med Nautic Sailing, men vi ser at det må lokale krefter til for å få til lokale aktiviteter på sikt.

Klubben er helt avhengig av dugnadsinnsats og frivillige som bidrar uten økonomisk kompensasjon. På våre treff stiller de beste innen seilingsporten opp – også uten betaling – fordi de vet at klubben er helt dugnadsbasert. Årskontingenten dekker blant annet vimpelen du får når du melder det inn, postforsendelsen slik at du får den og drift av nettsiden (altså ikke jobben som gjøres med å lage stoff, men utgifter til domene ol).

Derfor - hvis du synes noen burde skrive om det som skjer der du er: Kanskje du er «noen»?

Vi som nå er redaktører har drevet nettstedet siden oppstarten 2008. Det har vært utrolig morsomt og utfordrende. Mange av de som har stilt opp til intervjuer og hjulpet til med stoff til artikler er de beste på sine felt innen seilsporten. Men i grunnen er det ikke så stor forskjell på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker: Både en seilerstjerne som Magnus Olsson og vår havnesjef Svein Grinden har mye å bidra med. Det er det som har gjort arbeidet med siden så inspirerendMagnus Olsson deler sine erfaringere og utfordrende. Det er mange seilere som gjerne deler, det er typisk for miljøet, slik vi opplever det. Vi har lært mye, også teknisk knot som vi ikke trodde vi skulle få til (og i hvert fall ikke våre barn!)

Det er ikke lett å få noen til å bidra fast med stoff. To som utmerker seg i denne sammenhengen er Hans og Magnhild Grydeland i Oceana. Deres 25 artikler er lest mer enn 44 000 ganger, og det kan komme flere. Det er en innsats det står respekt av. Mange sier de skal skrive, men så var det det med å finne fram penn og blekk da…

Arbeidet med siden har tatt en del tid, kanskje særlig i oppstartfasen. Men også nå går det med noen timer. Vi har gjort dette i over fire år, vært på nesten alle treff, alltid med fotoapparat og blokk&blyant. Nå er det på tide å la nye krefter slippe til. En hjemmeside er aldri statisk, tvert imot er den avhengig av fornyelse og utvikling.

Hjemmesiden vår, en av de mest vellykkede i amatørsammenheng, søker ny redaktør og nye journalister. Dersom du har lyst til å bidra, kan du ta kontakt med formannen eller andre i styret. Desto flere som jobber sammen om nettsiden, desto mindre å gjøre for den enkelte.

Dersom du har tenkt at noe bør gjøres annerledes: Nå har du sjansen. Grip den!

Sist oppdatert torsdag 07. februar 2013 19:53  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg