Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Boot 2013 i Düsseldorf

Boot 2013 i Düsseldorf

E-post Skriv ut PDF

 

Så var tiden for STOR båtmesse her igjen, denne gangen med Arnt Ottesen som co-pilot og båtekspert.

Boot 2013 er større enn noen gang med 6704 utstillere, den eneste båtmessen i Europa som øker i omfang.  Når det er sagt virker det som om optimismen er tilbake blant utstillerne. Vi fikk vite at mange hadde bedre ordretilgang i år enn for et år siden. Den største utfordringen i Europa er nok at gjennomsnittsalderen på nybåtkjøperen er så høy som 58 år.

Båtprodusentene utvikler seg, de tenker nytt og vi fikk se mange nyheter. 17 haller krever sine ben, og etter tre hele dager hadde vi gått igjennom messen med harelabb. De eneste hallene vi virkelig fikk gått nøye igjennom var seilbåthallene. Skulle vi gått igjennom alle hallene like nøye, kunne vi nok brukt alle de ti dagene båtmessen holdt åpent.

Vi fikk se bobiler - hva disse har på en båtmesse å gjøre, vet ikke vi. Det måtte være om båten din er så stor at du kan ha en om bord. Ellers var det mye utstyr og andre maritime greier å se, enten til båten eller kanskje til å ha hjemme.

Det merkes at Düsseldorf ligger midt i Europa og at mange mennesker har relativt kort vei til messen. Det ble snakket mange språk, og derfor er det jo ekstra hyggelig å treffe nordmenn og andre skandinaver. Vi traff både Peter og Kristin Heitmann, som importerer Jeanneau til Norge, og Ørjan Wollertsen, som er den norske agenten for Jeanneau i Bergen. Etter hvert legger vi merke til at det er påfallende mange russere til stede. Det er tydelig at pengene sitter løst hos vår store nabo i øst.

Jeanneauverftet var godt representert, med en av de største, hvis ikke den største, standen. Blant seilbåtene var det Sun Odyssey 469 som er ny, men de «gamle» modellene tåler å sees. Denne modellen ligger størrelsesmessig midt mellom Sun Odyssey 439 og 509 slik at det er enkelt å se for seg 469 uten å ha sett den fysisk. Det er jo morsomt å se de forskjellige modellene sammen. På motorbåtfronten derimot, hadde verftet mange nyheter. Prestisjemerket til Jeanneau, Prestige, som Lars Sigve Bilstad skal ta hånd om hos Heitmann Marin, viste den største nyheten: Prestige 62. Dette er en båt som konkurrerer med Princess uten å være så glossy og prangende, ifølge Bilstad. Ellers presenterte Jeanneau nye båter i seriene Voyager, Leader og NC. Alle disse er båter som Heitmann Marin forhandler i Norge.

Her kan du se Jeanneaus egen video fra båtmessen.

Vi gikk og vi gikk, kikket, spurte, kikket litt til, traff kjente og fikk med oss alt for lite, slik det gjerne blir på store messer. Seilbåten er en messe verdt, og så kan man velge om man skal se på noe annet også.

Her har vi en oversikt over vårens aktuelle båtmesser Etter Düsseldorf er det båtmesser i Göteborg, Fredericia, Oslo, Stockholm og Bergen. Det er bare å glede seg, enten du drømmer om ny båt, eller bare vil orientere deg om hva som finnes av nytt utstyr til den båten du allerede har....

Foto: Alf Morten Granholt

Sist oppdatert torsdag 24. januar 2013 15:10  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg